Over mij

Mijn ouders waren lezers en zij hebben de liefde voor lezen doorgegeven aan hun kinderen. Met verjaardagen, meestal met sinterklaas en soms met kerst kregen we thuis boeken. Naar aanleiding van een van die boeken ‘Het Vluchtelingenkind’ van de schrijfster Tine Leiker-Kooijmans schreef ik rond mijn 14de mijn eerste gedicht; over vluchtelingen. Dat gedicht heb ik nog, het is niet bijzonder en ongeschikt voor publicatie :-). Ik heb het nog omdat ik het overschreef in een van mijn dagboeken. Rond mijn 16de schreef ik mijn eerste verhaal, helaas is dat net als andere schrijfsels zoekgeraakt tijdens mijn ontelbare verhuizingen. Een tijd dakloos zijn en noodgedwongen in een kraakpand wonen maakt dat dingen tussen ‘de kieren van het leven’ verdwijnen.

Al jong wilde ik schrijven en in mijn puberteit naar de theaterschool, maar mijn moeder vond dat ik eerst een ‘vak’ moest leren. Dat heb ik gedaan, maar gelukkig ben ik toen ik wat ouder werd weer begonnen met schrijven. Ik heb gedichten geschreven, een scenario – en de film die daaruit voortkwam geregisseerd en helpen monteren -, korte verhalen, theaterteksten – en die soms ook gespeeld -, columns en in de toekomst ga ik misschien wel een blog schrijven.

Een enkele keer haal ik oude schrijfsels weg en zet ik nieuw materiaal op deze site. Met dank aan Jessica Haijes die deze fantastische site heeft opgezet en ingericht. Veel leesplezier!

Annemarie

© 2020 | Annemarie Kruit

Op mijn teksten zit copyright. Het auteursrecht is vastgelegd in artikel 1. Auteurswet.

Als iemand iets origineels schrijft of maakt is het niet de bedoeling dat anderen dat werk gebruiken ter meerdere eer en glorie van zichzelf :-).

De wet is duidelijk, in artikel 1 staat het als volgt omschreven: “Het auteursrecht is het uitsluitend recht van de maker van een werk van letterkunde, wetenschap of kunst, of van diens rechtverkrijgenden, om dit openbaar te maken en te verveelvoudigen, behoudens de beperkingen, bij de wet gesteld.”